Poštovani članovi,

Prosleđujemo vam oglas povodom otvorene post-doktorske pozicije u Laboratoriji za neurobiologiju spavanja, Odeljenje za neurobiologiju Instituta za biološka istraživanja – Siniša Stanković, Instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, Univerziteta u Beogradu.

Tražimo talentovanog i kreativnog doktora nauka, motivisanog za istraživački rad, koji bi se pridružio našim istraživanjima poremećaja spavanja u eksperimentalnim modelima neurodegenerativnih bolesti.

U okviru naše Laboratorije za neurobiologiju spavanja kandidat bi istraživao izmene u dinamici sinaptičkih proteina ekscitatornih i inhibitornih neurona hipokampusa i talamusa (izmene u homeostazi ekscitacije i inhibicije, kao i sinaptičke reorganizacije lokalnih neuronskih mreža), koje su u osnovi poremećaja spavanja i memorijskih funkcija prouzrokovanih neurodegenerativnim bolestima.

Kandidat treba da ima doktorat u oblasti neuronauka, neurobiologije, molekularne biologije, neurobiofizike ili biohemije.

Poželjno je Iskustvo u imunohistohemijskim i imunocitohemijskim tehnikama, iskustvo u optičkoj i konfokalnoj mikroskopij, kao i iskustvo u analizi mikroskopskih slika.

Zainteresovani kandidati mogu poslati svoj CV i listu publikacija dr Jasni Šaponjić na e-mail adresu: jasnasap@ibiss.bg.ac.rs

Srdačno,

Info grupa DNS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *