Поштовани чланови друштва,

Прослеђујемо вам позив за Пети међународни конгрес Српског друштва за митохондријалну и слободно-радикалску физиологију, Redox Biology: A Paradigm of the Foundation of Life, који ће се одржати од 27-29. септембра 2024. године у Свечаној сали Ректората Универзитета у Београду.

Организацију конгреса подржавају сви релевантни факултети и институти Универзитета у Београду и целе Србије, а као и ранијих година очекујемо подршку Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Бројни истраживачи из Србије имаће прилику да изложе своја истраживања и резултате из области редокс биологије.

Конгрес ће бити организован као међународни, у сарадњи са европским удружењем Society for Free Radical Research Europe, SFRR-E (https://www.sfrr-europe.org). Очекујемо присуство најеминентнијих научника из иностранства.

Као што смо очекивали, интересовање за конгрес је велико. Поред наших научника, очекујемо бројне истраживаче из Европе, укључујући младе. Сасвим је изгледно да ћемо имати висок научни ниво. Зато ћемо посебну пажњу посветити постер секцији где очекујемо интензивну научну активност.        

За све информације у вези са конгресом можете посетити web страницу: http://2024.ssmfrp.edu.rs/ или нас контактирати на E-mail адресу: sdmsrf@ibiss.bg.ac.rs.

Срдачан позив,

Инфо група ДНС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *